Žáci ZŠ Třebechovice pod Orebem úspěšně reprezentovali školu v okresním kole přespolního běhu

Dne 1. října 2024 se žáci Základní školy Třebechovice pod Orebem zúčastnili okresního kola přespolního běhu, které se konalo na hřišti ZŠ Milady Horákové v Hradci Králové. Za ideálního podzimního počasí a ve skvělých běžeckých podmínkách se mladí sportovci postavili na start s cílem co nejlépe reprezentovat svou školu.
Naši mladší žáci a žákyně se umístili na shodném čtvrtém místě, což je velmi solidní výsledek v silné konkurenci škol z celého okresu. Oba týmy předvedly odhodlání a bojovného ducha, za což si zaslouží velkou pochvalu.
Starší žáci skončili na devátém místě, ačkoli i oni bojovali až do poslední chvíle. Závod byl náročný, ale naši starší žáci ukázali, že dokáží čelit silné konkurenci mnoha zúčastněných škol.
Bohužel, starší žákyně musely čelit nepřízni osudu, kdy kvůli zranění některých našich závodnic tým závod nedokončil, a tak byl diskvalifikován. I přes tento nešťastný obrat je nutné ocenit jejich snahu a odvahu postavit se na start.
Děkujeme všem našim žákům za jejich nasazení, skvělou reprezentaci školy a přejeme jim mnoho úspěchů v dalších sportovních soutěžích.

Aleš Poláček